Zelfbouw – DIY type

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:info
  • Bericht reacties:0 Reacties

Meer en meer mensen vragen mij naar een zelfbouw of DIY pakket, om op deze manier alles zelf te kunnen installeren. Dit is zeer begrijpelijk, door alles zelf te plaatsen kan u makkelijk een paar duizend euro uitsparen. Voor Sanitair en CV wordt dan meestal met andere zelfbouw bedrijven samen gewerkt. Echter zomaar een prijs opplakken is zeer moeilijk, omdat domotica zeer klant gericht en op maat wordt uitgewerkt. Ook zijn er bepaalde categorieën van klussers.

Door eens samen te zitten kunnen wij via een checklist gaan bepalen welk type “klusser” u bent. Zo kunnen we een “eerste voorstel” offerte gaan opmaken. Hiervoor bezorgd u ons sowieso eerst een bouwplan of een schets indien het een verbouwing betreft. Deze checklist kunnen wij u ook al eens mailen zodat u zelf kan bepalen wat u wel of juist niet zelf wenst uit te voeren.

-> helper bij …
Gezocht: Handige Harry's en Hilda's - Bronckhorst

Ben je iemand die ons kan helpen bij het uitkappen van de sleuven en het opruimen van het steenpuin? Eerder terughoudend als u zelfstandig enkele werken als het plaatsen van de leidingen en kabels zou moeten uitvoeren. Ook het aansluiten van de contactdozen doet u liever onder toezicht en al zeker het aansluiten van de modules en programmeren is niet voor u weggelegd. Aan de hand van onze checklist kunnen we een prijsvoorstel maken, dit is steeds volledig vrijblijvend.

-> handige harry

Ben je eerder een vakman of handige harry en is dit ook niet uw eerste realisatie. Toch wil je nog iemand die nog eens kan bijspringen of over de schouders meekijkt om alles nog te superviseren. Ook wat het wettelijke aspect betreft ben je niet echt op de hoogte. Ook bij deze kunnen wij u perfect begeleiden en voorafgaandelijk een prijsraming opmaken. Als extraatje kunnen wij u nog een korte opleiding geven qua programmatie en plaatsing indien u zelf interesse heeft. Ook dit volledig vrijblijvend.

Qua bepaling met welk systeem u wenst te werken en de voor- en nadelen ervan kunnen best besproken worden tijdens een afspraak of demonstratie bij ons op kantoor. Ook hiervoor hebben wij een checklist qua functionaliteiten.

-> elektricien of vakman

U bent op zoek naar een domotica systeem, doch alle andere zaken wenst u ergens anders aan te kopen. Met andere woorden aan een zelfbouwpakket voor uw elektrische installatie heeft u weinig. Domotica gekoppeld met smartphone via “webservers” of via een APP kent u wel, maar heeft u nog weinig kaas van gegeten. Ook hier kunnen wij u hier bij helpen met een vrijblijvende korte demonstratie bij ons op kantoor. We bezorgen u een prijslijst met aanduiding wat u ongeveer zou nodig hebben.

De zekeringskast baart u geen zorgen, ook qua wetgeving en keuringsorganisaties kent u de weg. Doch qua programmatie kan u nog wel begeleiding gebruiken. U plaatste eerder al klassieke elektrische installaties maar wenst nu een uitgebreider systeem te voorzien zodat u efficiënter met energiebeheer en monitoring kan bezig zijn.

In een volgende artikel over zelfbouw bekijken we het stappenplan.

  • voorbereiding (op papier)
  • voorbereidingen in de ruwbouw
  • leidingen op de muur uitzetten
  • slijpen, boren en kappen
  • enzoverder …

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.