Software tool – instellen Domotica

Met de Software tool kan u het domotica systeem programmeren. Zoals u weet, we leggen de relatie tussen de schakelaar en het lichtpunt software matig vast. Onze voorgestelde software is voor het home automation systeem van Carl Gavazzi. De hoofdmodule “Universal Web Platform” of UWP is hierbij de controller. Dit is een linux-based controller met ingebouwde Webserver.
Deze component wordt in een andere blog nog verder uit de doeken gedaan.

CARLO GAVAZZI AUTOMATION PRODUCTS
MD LUMENPLUS” YouTube kanaal

We werken als voorbeeld met “Carlo Gavazzi”. Met deze software kunnen we volledig “OffLine” een project gaan opbouwen en bovenal, het is vrij verkrijgbaar. We zullen hierbij veelal verwijzen naar ons YouTube kanaal. Een filmpje is soms veel duidelijker dan vele woorden.

Download de software via onze website. Daarna gewoon installeren zoals u kan volgen in dit filmpje

MD LUMENPLUS” YouTube kanaal

Als eerste voorbeeld zullen we een lichtpunt aanmaken. Doorloop gerust na het installeren eens alle menu’s zodat u een beeld kan vormen van wat het systeem te bieden heeft. Dit meestal al in basis uitvoering. Een kleine tip, soms “rechts” klikken met de muis. Ook veelal op het “icoontje” klikken, niet op de tekst. Bijvoorbeeld met de modules, klik je op de tekst, dan opent een [pdf] bestand met de technische fische. Dit is een interessant weetje. Volg het filmpje om een drukknop aan een lichtpunt te koppelen.

In een eerste deel zie je waar je het help bestand kan downloaden. U kan dit rustig eens nalezen, let wel er zijn meer dan 950 pagina’s.

MD LUMENPLUS” YouTube kanaal

Een tweede voorbeeld is de dimmer functie, hiervoor is wel een dimmer module nodig. Hoewel er verschillende mogelijkheden zijn, tonen we er één van in dit voorbeeld. Best leest u, of liever, bekijkt u vlug eens de handleiding. Deze kan u downloaden op de site. De keuze van uw installatie zal sterk afhangen van de mogelijkheden van het systeem.

We willen u laten kennis maken met Carlo Gavazzi door de software tool eens nader te bekijken. Bekijk dan ook gerust de rest van de menu’s in de software.

Een laatste voorbeeld in dit artikel althans is de rolluik functie. Honderden verschillende mogelijkheden. Functies getriggerd door andere functies. Logische functies en timers, te veel combinaties om overal een filmpje van te maken.

domotica Carlo Gavazzi

Op ons YouTube kanaal zullen nog meer tutorials aan toegevoegd worden. Ik denk hierbij spontaan aan DALI dimmers, of email berichten versturen, een alarmsysteem opbouwen, verwarming gaan koppelen, enz…..Indien suggesties, laat gerust een bericht na. Mocht U bepaalde informatie niet terug vinden op de site, contacteer ons. We zullen u helpen waar mogelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.