Alle elektriciteitswerken

Na 25-jaar installeren hebben we reeds verschillende merken en partners waar we al jaren mee samenwerken. Een kleine opsomming van deze partners volgt. Retro installaties worden niet meer aangeboden aangezien een basis-systeem slechts een kleine meerprijs bedraagt. Na verloop van tijd wordt iedere installatie wel eens aangepast of uitgebreid. Bureau wordt slaapkamer, kinderkamer wordt dressing, enz. Energie opgewekt van de zonnepalen wordt gestockeerd in de elektrische wagen om eventueel de dag erop te gebruiken om de vaatwas te laten werken. De energie (kWh) van de ventilatie wordt gemeten om op deze manier eventuele slijtage vast te stellen en u via een bericht te verwittigen. M.a.w. geen verrassingen meer bij de afrekening van uw energie factuur. Met traditionele installaties kan u niet meer ingrijpen, ook later niet. Toch zeker niet via een centraal gemonitord systeem.

Ook op gebied van “waardig ouder worden” kan u langer thuis blijven wonen door bijvoorbeeld uw bewegingsmelders, bedoeld voor de verlichting, te gebruiken om een SMS (of push bericht) te sturen indien deze overdag gedurende enkele uren niets gedetecteerd hebben.

elektricien lumenplus

Retro elektrische-installatie -> vraag uw offerte met domotica

We plaatsen nu reeds jaren home-automation installaties of ook wel domotica installaties genoemd. In het begin plaatsten we vooral teletask. Aangezien dit eerder een centraal systeem was of is, hebben we bijna gelijktijdig ook KNX installaties beginnen plaatsen. Deze merken worden nog steeds aangeboden, doch 90% van al onze installaties worden momenteel uitgevoerd met het home-automation systeem van Carlo-Gavazzi.

TELETASK

Teletask is een high-end domotica systeem voornamelijk bekend in Belgie en Nederland en bestaat sedert 1984. Momenteel kan u ook een BUS systeem gaan opbouwen met teletask. Let hierbij wel op, deze mag niet in “ster-structuur” bekabeld worden, ook steeds met hun eigen buskabel werken. Qua modules op de bus hebben ze uitgebreide mogelijkheden wat drukknoppen en interfaces betreft. Het is uiteraard ook mogelijk om alles via een APP te bedienen.

KNX

loxone miniserver – KNX gateway

Sedert 2005 zijn we KNX partner geworden. Hierdoor kunnen we naast de installatie ook de programmatie gaan uitvoeren. Tevens programmeren we soms voor collega’s of zelfbouwers. KNX is eerder een overeenkomst tussen verschillende merken om op deze manier alle deelnemers op de BUS te laten communiceren. Als groot nadeel hebben wij ondervonden dat het omslachtig is om een KNX installatie te gaan programmeren. Ook de software is niet gratis verkrijgbaar.

Om enige intelligentie in uw installatie te krijgen, of om deze via een APP te kunnen bedienen is een bijkomende server vereist. Wij gebruiken hiervoor de miniserver van loxone. Ook de installaties van in onze begin jaren, zelfs tot 15-jaar terug kunnen we gemakkelijk met deze loxone miniserver gaan uitrusten. Op die manier kan je deze dan toch via uw gsm of iPad gaan bedienen. Ook zelfbouwers kunnen loxone producten bij ons aanschaffen. Indien u eerst een demo wenst i.v.m. de loxone miniserver, graag eerst vrijblijvend een afspraak maken. (demo koffer ter beschikking)

CARLO-GAVAZZI

Momenteel worden 90% van alle installaties uitgevoerd met Carlo-Gavazzi, dit om volgende redenen

  • Gratis software (ook firmware update’s)
  • Geintegreerde WebServer wat betekent dat uw installatie, hoe klein ook steeds te bedienen is via uw iPad of smartfoon zonder bijkomende server te plaatsen.
  • Het protocol, wat gebruikt wordt is een afgeleide van Dupline, heeft reeds meer dan 40-jaar zijn dienst bewezen. Dit is dus nog ouder dan het KNX of EiB protocol.
  • Carlo-Gavazzi wordt verdeeld over meer dan 80 landen wereldwijd.
  • Open protocol via ModBUS (RS485 of IP) zonder bijkomende interface. Ook BacNET e.a.
  • Uiterst betrouwbaar anders zouden we nooit boven de 200-installaties geplaatst hebben

Het domotica systeem is dus eigenlijk afgeleid uit een industriele omgeving, want hun componenten qua continuïteit en duurzaamheid zeker ten goede komt. (wordt veel gebruikt in de haven van Antwerpen, ook de Lotto arena en het sportpaleis zijn ermee uitgerust)

Wat hun prijs kwaliteit verhouding betreft is dit zeker het bekijken waard. Zowel voor een kleine basis installatie als een uiterst complexe installatie, alle mogelijkheden zijn er. Indien interesse voor een vrijblijvende offerte of zelfbouwpakket, graag een afspraak regelen. Op die manier kunnen wij u prijzen doorgeven, de software indien u wenst op uw PC zetten en alles eens demonstreren. U kan ons ook al een 10-tal jaar komen bezoeken op BIS te Gent (steeds begin Oktober)

Onze stand op BIS

Velen besluiten om een elektrische installatie te plaatsen of te renoveren op de klassieke manier. Zonder domotica te overwegen want dat is niets voor hen, of het is te duur, of het is te ingewikkeld, enz….Zonder advies kan u dit onmogelijk inschatten. Wij adviseren u om eens af te spreken, dit alles geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting.

Alleen op deze manier kan u vergelijken

Op onze blog pagina plaatsen we artikels over onze ervaringen met deze 4 merken. U kan steeds reageren op onze blog’s, graag zelfs. Op deze manier kunnen we beiden bijleren doch u begrijpt dat we over andere merken minder tot in detail kunnen reageren.

Inbraakbeveiliging – paradox

5″ Touchscreen, voor uw inbraakbeveiliging werken we reeds +/-15 jaar met paradox

Camerabewaking

monitoring van alle camera’s
Comelit WiFi
Om alles compleet te maken bieden we ook Multi-room audio-systemen aan van BlueSound. Deze kunnen we mee “uitzetten” bijvoorbeeld bij het verlaten van de woning.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.